+386 41 744 887 stane.ursic@u5com.net

Posebne rešitve

Neprijetne vonjave, zamaščenost kanalov prezračevanja, majhni prostori in druge posebnosti, ki zahtevajo posebne rešitve… veliki izzivi za nas niso problem!

Družba Heraeus Noblelight je z več kot 14.800 zaposlenimi ena izmed vodilnih globalnih družb na področju posebnih svetil UV in IR valovnih dolžin ter njihovih aplikacij na področju industrije, znanosti in medicine. Začetki družbe segajo v daljne leto 1660, razvoj znanja, tradicije in izkušenj pa je ime Heraeus ponesla tudi v vesolje in leta 1969 na Luno, kjer še danes domuje laserski reflektor za merjenje razdalje med Luno in Zemljo- Heraeus je bil razvojnik in dobavitelj kvarčnega stekla laserskega reflektorja.

Sintetično kvarčno steklo in visokotehnološka izdelava amalgamskih – high power UV_C svetil Heraeus uvršča v sam globalni vrh na tem področju. Konkurenčno prednost teh svetil zagotavlja dolga življenska doba (16.000 operativnih ur) in izjemna zanesljivost delovanja z nizko krivuljo staranja/iztrošenosti svetil in odpornost svetil na povišane temperature do 80 st.C, kar je v kuhinjah še kako pomembno!

Uporaba maščob in olj v profesionalnih kuhinjah povzroča neprijeten vonj in obloge maščob tako v kuhinjskih napah, prezračevanih stropovih kot tudi v kanalskem razvodu, filtrih, ventilatorjih in drugih elementih prezračevanja. Nalaganje oblog maščob povzroča povečano nevarnost požara, zožuje kanalski presek in s tem povečuje  porabo energije.

UV svetloba ima pri valovni dolžini 185 nm posebno lastnost, da s pomočjo fotolize in generiranja visokoreaktivnega ozona v zraku povzroči lomljenje dolgih maščobnih molekul in oksidacijo le teh. Oba procesa zagotavljata »izgorevanje« maščob na odvodni poti po kanalskem razvodu in s tem ohranjata kanalski razvod čist.

Uporaba UV_C sistema minimalizira požarno tveganje in širjenje neprijetnih vonjav v okolico.

Naše UV_C rešitve so izvedene v skladu s standardi VDI 2052, DIN 18869-7 oz. EN 16282-8 (2016). V sklopu UV_C rešitev uporabljamo samo najkakovostnejše komponente HERAEUS s čimer zagotavljamo:

  • Dolg (do 16.000 h) operativni cikel delovanja UV_C svetil.
  • Efektivnost tudi pri povišanih temperaturah (do 80 st.C).
  • Enostavnost upravljanja sistema.